Založ si blog

Veľká cesta Balkánom – novinka ktorá zaujala !

Keď sa povie Balkán, každý si predstaví nebezpečných albáncov či srbov kšeftujúcich po uliciach Bratislavy spred 30 rokov. Potom prišiel konflikt na Balkáne a my sme k tejto časti sveta stratili dôveru a vyhýbali sme sa jej ako čert krížu. No doba sa zmenila. Politická situácia sa pomaly, ale iste ukľudňuje a preto je najvyšší čas pozrieť si túto destináciu, kde ešte komercia natoľko nezasiahla, kde ešte objavíte nádhernú panenskú prírodu a neuveriteľné pamiatky UNESCO.

Z toho dôvodu tento rok aj naša cestovná kancelária PAXTOUR Slovakia  zaradila ako novinku poznávací zájazd Veľká cesta Balkánom – ktorá sa stretla síce s opatrným, ale predsa záujmom. Už teraz vieme, že termín 7.9. – 15.9. 2019 určite pôjde. A ktoré miesta navštívite ?

Okrem iného aj: Skadar – Drač – Tirana – Gjirokastra – Butrint – Kotor

Možno mnohým tieto miesta nič nehovoria ?  Prečítať si o každom z nich môžete aj na Google či Wikipedie, no tak sa aspoň pozrite na tieto fotografie  – nie je to krása?

Skadarské jazero je krasové jazero na hraniciach Čiernej Hory a Albánska. Je to najväčšie jazero na Balkáne. Jeho rozloha kolíše od 370 km² do 530 km², z čoho približne jedna tretina pripadá Albánsku a zvyšné dve tretiny Čiernej Hore. Dosahuje hĺbku až 44 m.

Svati Stefan – pôvodne rybárska osada, niekoľko rokov postupne prestanú pôvodnými obyvateľmi, bola na prelome 50. a 60. rokov 20. storočia prestavaná na luxusné hotelové zariadenia. Osemdesiat rybárskych domčekov bolo prebudovaných na hotel s kapacitou 224 lôžok v 101 izbách a 19ti vo svojej dobe veľmi nadštandardných apartmánoch, bez toho bol narušený pôvodný vzhľad celého polostrova. O niekdajšej úrovni zariadenia svedčí aj pred desaťročiami získané prestížne ocenenie Zlaté jablko na najlepší hotel sveta. Mestečko je chránené od mora nielen strmými útesmi, ale aj opevnením a mnohými vežami. Prístupné je len po úzkej piesočné úžine, ktorá sa spája s pobrežím. Tí, ktorí nie sú vo Svätom Stefanovi ubytovaní, platia za vstup poplatok, ten sa vyberá aj na pláži.

Kotor (sr Котор), taliansky Cattaro, je mesto a prístav v juhozápadnej časti Čiernej Hory. Rozkladá sa v malebnej polohe na samom konci Kotorskej boky, hlbokého zálivu na pobreží Jadranského mora, na úpätí horského masívu Lovćen. Samotné mesto má 1 331 obyvateľov

 

Takto by sme by sme mohli pokračovať s krásnymi fotografiami veľmi dlho. Pozrite si náš program zájazdu – VEĽKÁ CESTA BALKÁNOM 

a sami sa môžete presvedčiť, že obrázky neklamú. A to tu nevidíte ani zlomok tej krásy čo Vás na zájazde čaká.

Tag:

Na bolesti chrbta máme recept!

02.08.2019

S bolesťou chrbta má skúsenosť až 80 percent populácie! Takže sú na mieste Vaše otázky. Prečo ma bolí chrbát? Ako mám riešiť bolesti chrbta a krížov? Prečo sa bolesť vracia? A práve na tieto otázky Vám odborne zodpovie inštruktorka jogy 1. a 2. stupňa, YIN jogy a zdravého chrbta – Vierka Tomašovičová. Cvičenie JOGA ZDRAVÝ CHRBÁT – je cvičenie, [...]

Ako si vybrať ten správny zájazd?

26.07.2019

Každým rokom rapídne stúpa počet klientov, ktorí chcú aj počas letných mesiacov spoznávať krajiny, mestá, prírodu okolo nás i po celej Európe. Aj keď je počasie v júli i auguste hlavne v južných krajinách naozaj horúce ( ale veď už aj u nás) – sú tieto mesiace vhodné na spoznávanie hlavne pre prázdninujúcu mládež, pracovníkov v školstve a ľudí, ktorí [...]

Last minute pri poznávacích zájazdoch?

19.07.2019

Prečo sú last minute pri pobytoch také atraktívne ? Slovo last moment, či last minute je počas letných mesiacov snáď najfrekventovanejšie medzi našou dovolenkujúcou verejnosťou. Pri pobytových zájazdoch má ponuka na poslednú chvíľu aj svoje opodstatnenie. Cestovka má garantované a vopred zaplatené letenky a ubytovanie v hoteloch pri mori a tak je pochopiteľné, že [...]

Antony Blinken, vojna na Ukrajine

Blinken vyjadril podporu Ukrajine s gitarou v ruke, zahral si v kyjevskom bare

15.05.2024 02:10

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken odkázal Ukrajincom, že za slobodu ich krajiny bojujú nielen USA, ale aj veľká časť sveta.

Migranti, utečenci

Maďarsko nemieni akceptovať kvóty na prijímanie migrantov

14.05.2024 22:39

Maďarsko neakceptuje nanucovanie kvót na prijímanie migrantov a spolu s ďalšími krajinami nevykoná opatrenia migračného paktu.

fico, žiga, danko, taraba

Zákon o FPU prešiel, aj keď nie je dohoda. Medzi Hlasom a SNS to iskrí: Danko chce koaličnú radu, Žiga napomenul Michelka

14.05.2024 19:15

Líder SNS Andrej Danko chce zvolať koaličnú radu o tom, ako bude koalícia fungovať po odchode Petra Pellegriniho. Je nespokojný, že nevie meno jeho nástupcu.

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

paxtour

Spoznávajte svet z tej lepšej stránky

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 27423x
Priemerná čítanosť článkov: 3047x

Autor blogu

Kategórie