Založ si blog

Za jednu cenu trojnásobný zážitok !

Dovolenka kedysi a dnes

Ešte donedávna sa väčšine z nás pod pojmom dovolenka vybavil maximálne pobyt pri mori či niekde na Slovensku. Za socializmu sa chodilo do Rumunska, Bulharska, tí „bohatší“ do Soči. Po roku 1989 sa nám možnosti podstatne rozšírili a už sme „ochutnávali “ more i v Španielsku, Grécku, Turecku, Taliansku. Už vtedy sme v našej cestovnej kancelárii PAXTOUR Slovakia  predvídavo tušili, že tento pobytový boom nebude trvať večne a ľudia začnú byť „hladní“ viac po poznaní. Po poznaní, krajín, miest, prírody, jedla, kultúr či ľudí…  A tak hneď v roku 1990 vyšiel aj náš prvý katalóg poznávacích zájazdov, kde väčšina trás smerovala najprv k susedom do Rakúska, Nemecka či Talianska. Išlo hlavne o krátkodobé výlety, veď na našich staručkých karosách sme si cestovať veľmi ďaleko netrúfali. Avšak s jedlom rástla chuť a po čase sme prišli s ponukou spoznávať  krásy aj ďalej ako za humnami. Kroky slovenských klientov smerovali už aj do Španielska,  Portugalska, ale aj do Británie či Grécka. Boli to skôr také dobrodružné poznávacie zájazdy, využívajúc nočné jazdy v autobuse, lacnejšie ubytovanie – no nad únavou víťazila túžba poznávania niečoho nového, čo nám dovtedy komunistický režim neumožňoval. Za posledných 30 rokov sa veľa vecí zmenilo. Tak ako v celej spoločnosti  – tak aj pri výbere dovoleniek. Pravdaže stále väčšina z nás smeruje za oddychom k moru, no za posledných desať rokov rapidne narastá počet klientov  vyhľadávajúcich aj poznávacie zájazdy. Na jednej strane to môže byť tým, že naša ekonomická situácia sa natoľko zlepšila, že si už môžeme dovoliť viac ako jednu dovolenku a na druhej strane ľudia túžia stále viac po poznaní miest, pamiatok, prírodných krás v destinácii zvanej Európa. Pravdaže mladí, ktorí vačšinou nepociťujú rečovú bariéru si letenky i ubytovanie nájdu individuálne cez internet. No staršia generácia, ktorá ešte nie celkom dôveruje rôznym vyhľadávacím portálom volí istotu – a tou je stále ešte cestovná kancelária. Tá im pripraví program, zabezpečí ubytovanie a kvalitného sprievodcu a hlavne v prípade problémov sa majú na koho obrátiť. Je to síce o niečo drahšie – no určite pohodlnejšie.

V čom je čaro poznávacích zájazdov?

Poznávacie zájazdy majú ešte jedno veľké čaro – za jednu cenu máte trojnásobný zážitok. Prvý  zážitok máte na samotnom zájazde so sprievodcom, ktorý Vám všetko ukáže, vysvetlí, poradí…  Druhý zážitok je, keď si po návrate pozeráte fotografie a spomínate, kde ste to vlastne boli a čo všetko ste videli… a tretí zážitok je, keď po čase pozeráte v televízii nejaký film, ktorý sa odohráva na miestach, ktoré ste na zájazde navštívili – spomienky a zážitky sa vám vracajú po tretíkrát.

Čo je dôležité pri výbere poznávacieho zájazdu ?

Najdôležitejšie je si určiť priority. Chcete lacnejší zájazd aj za cenu nočných jázd v autobuse, či o niečo drahší s maximálne jednou nočnou jazdou pri návrate domov? Ďalej je potrebné si  určiť zameranie – či chcete oddychový s ubytovaním na jednom mieste a výjazdmi za poznávaním miest, pamiatok, prípadne kúpaním v mori, alebo časovo náročnejší zájazd s turistikou či náročnejšími presunmi. Podrobne si treba preštudovať program zájazdu. Nezabúdať tiež, že cesta autobusom je náročnejšia ako lietadlom a tak autobusový zájazd do Pobaltia či Škandinávie je síce lacnejší ako letecký, no treba sa na dlhšiu cestu autobusom pripraviť hlavne po psychickej stránke. No zvládnuť sa to určite dá.

Prečo sú naše poznávacie zájazdy z roka na rok žiadanejšie?

Sme naozaj potešení, že poznávacie zájazdy našej cestovnej kancelárie PAXTOUR Slovakia sú také vyhľadávané. Veď našu ponuku nájdete snáď v každej dobrej cestovnej kancelárii či agentúre na Slovensku. No ponuka nie je všetko ! Nie je nič horšie, keď sa na zájazd prihlásite v niektorej cestovnej kancelárii – tešíte sa a cestovka Vám ju pár dní pred odchodom zruší!  Áno, môže sa to pravdaže stať aj nám, no úzka spolupráca s tromi silnými moravskými partnermi pri predaji našich spoločných zájazdov nám dáva obrovskú výhodu oproti ostatným CK. Až 95 % z celkového počtu nami  ponúkaných zájazdov sa aj naozaj zrealizuje vďaka tomu, že tieto zájazdy sa vlastne predávajú po celom bývalom Českoslovenku. Aj preto sa s takouto úspešnosťou realizácie môže pochváliť snáď len máloktorá cestovná kancelária na Slovensku.

Takže, ak Vás láka poznanie nových krajín, nových ľudí a ešte nás nepoznáte – vyskúšajte si nás. Nie sme najlacnejší, nie sme najväčší, nemáme veľkolepé bilbordy s neuveriteľnými zľavami  – no sme úplne obyčajná seriózna cestovná kancelária, ktorá si za 29 rokov získala priazeň mnohých cestovateľov. Snáď sa podarí získať aj tú Vašu !

Veľká cesta Balkánom – novinka ktorá zaujala !

08.08.2019

Keď sa povie Balkán, každý si predstaví nebezpečných albáncov či srbov kšeftujúcich po uliciach Bratislavy spred 30 rokov. Potom prišiel konflikt na Balkáne a my sme k tejto časti sveta stratili dôveru a vyhýbali sme sa jej ako čert krížu. No doba sa zmenila. Politická situácia sa pomaly, ale iste ukľudňuje a preto je najvyšší čas pozrieť si túto destináciu, kde [...]

Na bolesti chrbta máme recept!

02.08.2019

S bolesťou chrbta má skúsenosť až 80 percent populácie! Takže sú na mieste Vaše otázky. Prečo ma bolí chrbát? Ako mám riešiť bolesti chrbta a krížov? Prečo sa bolesť vracia? A práve na tieto otázky Vám odborne zodpovie inštruktorka jogy 1. a 2. stupňa, YIN jogy a zdravého chrbta – Vierka Tomašovičová. Cvičenie JOGA ZDRAVÝ CHRBÁT – je cvičenie, [...]

Ako si vybrať ten správny zájazd?

26.07.2019

Každým rokom rapídne stúpa počet klientov, ktorí chcú aj počas letných mesiacov spoznávať krajiny, mestá, prírodu okolo nás i po celej Európe. Aj keď je počasie v júli i auguste hlavne v južných krajinách naozaj horúce ( ale veď už aj u nás) – sú tieto mesiace vhodné na spoznávanie hlavne pre prázdninujúcu mládež, pracovníkov v školstve a ľudí, ktorí [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

paxtour

Spoznávajte svet z tej lepšej stránky

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 26878x
Priemerná čítanosť článkov: 2986x

Autor blogu

Kategórie